Wat Zijn De Kosten Van Een Uitvaart Tegenwoordig, Liggen De Kosten Hoog

Gemiddeld 5000 euro: dit kost momenteel conventionele begrafenisplechtigheden, begrafenissen, stele … Begrafeniskosten zijn een aanzienlijk bedrag dat veel gezinnen soms in noodgevallen moeten betalen. Het probleem is echter precies hetzelfde voor degenen die van plan zijn te anticiperen op de financiering van hun laatste reis door een beste begrafenisverzekering af te sluiten waar het nodig zal zijn om hun ultieme wensen op dit gebied te definiëren.

Het is een delicaat onderwerp, maar het is belangrijk om je er stroomopwaarts zorgen over te maken om niet overrompeld te raken! Een begrafenispolis afsluiten hoeft helemaal niet lastig meer te zijn maar je moet wel wat onderzoek doen.

Om deze kosten te verlagen, wenden steeds meer mensen zich tot crematie, wat ongeveer 3.500 euro is. Maar deze oplossing is niet voor iedereen geschikt, omdat velen zich blijven inzetten voor begrafenis, uit respect voor traditie of religieus geloof. Of u nu voor de ene of de andere van deze oplossingen kiest, één ding is zeker: er is altijd de mogelijkheid om deze kosten te verlagen door op bepaalde posities te besparen, vóór en tijdens de ceremonie, zonder dat dit gebeurt beïnvloed.

Verklein De Doorgang Naar Een Grafkamer

De lichamen die naar de begrafeniskamer worden gebracht om te worden voorbereid, worden bewaard in een grafkamer in de tijdspanne vóór de begrafenis. We moeten echter weten dat elke dag dat het lichaam passeert ongeveer 120 euro wordt gefactureerd; hoe langer het verblijf duurt (instroom van overleden personen, epidemische periode, overwerkt schema, gebrek aan personeel … de redenen ontbreken niet), hoe hoger de kosten. Het is daarom aan de familie om te eisen dat de tijd tussen de zorg voor het lichaam en de begrafenis zo kort mogelijk is.

Vermijd Conserveringszorg

Deze stap omvat het onderwerpen van de overledene aan conserveringszorg door het lichaam van zijn vloeistoffen te legen om de juiste chemicaliën te injecteren. Dit wordt thanatopraxis genoemd, een techniek die door een getrainde professional wordt beheerst. Maar deze operatie is gecodeerd tussen 300 en 400 euro volgens de beoefenaars. Het kan daarom worden vervangen door een eenvoudige lichaamswasbeurt.

Stel Het Lichaam Niet Bloot

De traditie is dat de overledene wordt voorgesteld aan familieleden tijdens een eerbetoonceremonie die plaatsvindt in een van de rouwkamers. De beschikbaarheid van deze kamer, de inrichting, de aanwezigheid van een ceremoniemeester, een condoleanceregister, kortom al dit decorum is vaak erg duur geprijsd, ongeveer 300 euro of meer. Men kan misschien de voorkeur geven aan de presentatie van de overledene in de begrafeniskamer van het ziekenhuis, waar de entourage vlak na de dood wordt genoemd, en waar we hulde kunnen brengen aan de overledene die nuchter wordt gepresenteerd, onder een laken.